Muziekschool DES is onderdeel van Muziekvereniging DES Hedel en biedt muzikaal onderwijs voor zowel kinderen als volwassenen. Muziek maken is voor iedereen mogelijk en heeft een belangrijke invloed op zowel de intelligentie als de sociale vaardigheden van kinderen. Aan onze muziekschool leer je de beginselen van muziek en kun je na een tijdje een muziekinstrument bespelen. Al snel kun je aansluiten bij een van onze orkesten.         

Erkende Muziekschool
Muziekschool DES is sinds 2000 een officieel erkende muziekschool en heeft daarmee de bevoegdheid om landelijk erkende examens te organiseren in de gradatie A t/m D. Deze examens bestaan uit een theorie-examen met aansluitend een praktijkexamen.


Ons aanbod

Onze muziekschool biedt muziekcursussen voor de allerkleinste muzikanten, muzieklessen voor kinderen en volwassenen en heeft een eigen leerlingenorkest als aanvulling op de individuele muzieklessen.

Muziek voor de allerkleinsten
Voor de jongste muzikantjes bieden we de cursussen Triangeltje (2-3 jaar) en DoReMi (4-7 jaar). In deze cursussen zijn kinderen spelenderwijs bezig met muziek en leren ze op een ongedwongen manier de beginselen van muziek maken. Voor kinderen is het van belang dat ze veel plezier hebben in het maken van muziek, daarmee wordt een basis gelegd waarmee ze later verder kunnen.

Algemene Muzikale Vorming
Vanaf 8 jaar kan een kind starten met de AMV-cursus waarin kinderen beginnen met het leren lezen en spelen van noten en ritmes. Kinderen maken tijdens deze cursus kennis met verschillende muziekstijlen en muziekinstrumenten. De cursus wordt afgesloten met een examen en een aantal proeflessen op het instrument naar keuze.

Instrumentaal onderwijs
Na AMV kan de overstap gemaakt worden naar  Instrumentaal Onderwijs en kunnen leerlingen al snel mee gaan spelen in het opstaporkest.

Muziek voor volwassenen
Ook volwassenen kunnen bij onze muziekschool terecht voor instrumentaal onderwijs.

Inschrijfformulier Muziekschool